Zovko govorila na Tjednu mladih Kluba zastupnika Europske pučke stranke

Bruxelles, 5. rujna 2023. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko govorila je danas na Tjednu mladih Kluba zastupnika EPP-a. Spomenuti događaj se ovaj tjedan održava pod pokroviteljstvom Kluba zastupnika EPP-a te je okupio više od 800 mladih iz cijele Europske unije koji sudjeluju u raspravama s europskim parlamentarcima, povjerenicima i ostalim stručnjacima o politikama i izazovima s kojima se Europa trenutno suočava.

Zovko je govorila na panelu “Europa koja stvara mogućnosti i štiti naš okoliš” s naglaskom na stvaranje prilika za ekonomski rast i razvoj uz istodobnu provedbu ciljeva politike očuvanja okoliša. “Ciljevi Zelenog plana EU-a moraju se provoditi na način da sigurnost hrane nije ugrožena i da je održivost osigurana ne samo u ekološkom, nego prije svega gospodarskom i društvenom smislu. Obnova prirode je zajednički cilj, ali sigurnost hrane, smanjenje stope inflacije i ukupni društveno-ekonomski učinak propisa koje usvajamo moraju biti glavni prioriteti.”- naglasila je Zovko.

Podsjetimo, Zovko u sklopu svog parlamentarnog rada aktivno radi na osnaživanju postojećih programa obrazovanja i mobilnosti mladih osoba. Kao izvjestiteljica Kluba zastupnika Europske pučke stranke pregovarala je na izvješću o Novom europskom Bauhausu i izvješću o provedbi uključivih mjera u programu Erasmus+, a tijekom pregovora o Zakonu o obnovi prirode učestalo se zalagala za zaštitu hrvatskih ribara.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja